2008. szeptember 3., szerda

Happy Wednesday... avagy csavaros csíkos :-)





Felbuzdulva a múlt heti Happy Wednesday sikerén, arra gondoltam, hogy ismét megosztok Veletek egy egyszerű, de szerintem látványos mintát. Bár azt hiszem, sírva fogtok könyörögni, hogy inkább mégiscsak fotózzak :-) Én mondtam, hogy nem tudok rajzolni... :-DDD

A gyűrű középpontjában egy lencse formájú türkiz kő áll, de végülis az alapanyag nem lényeges, csak a forma. Ha ilyen harántcsíkos mintát szeretnél, akkor 4-gyel osztható szemszámmal kell kezdened a peyote gyűrűt, 2 szem 11/0-s delica az A színből, 2 szem a B színből és így tovább :-) A következő sorokban már csak a csík irányát kell követned 1-1 szem A és B színű delicával. A kő formája dönti el, milyen széles gyűrűt kell fűznöd, az enyémhez a rajzon látható szélesség kellett. Az a jó, ha sikerül színben passzoló 15/0-s kásákat találni, mert akkor a szűkítésnél is folytatódhat a minta. A díszítéshez szintén türkizt használtam: 1 szem 15/0-s kása - 1 szem 8/0-s kása - 1 szem 11/0-s kása - 1 szem 4 mm-es türkiz golyó - 1 szem 11/0-s kása - 1 szem 8/0-s kása - 1 szem 15/0-s kása. A gyűrű pántja a rajz szerint készült, a mintához illő díszítéssel.

Jó munkát! :-)

13 megjegyzés:

enigma írta...

fincsi kis darab:)

E írta...

Nagyon szuper! Azt gondolod, most már nem fogjuk várni a happy wednesday-t? :D:D:D

Berjo írta...

De klassz gyűrűt kreáltál megint!!!! Szerintem érthető a rajz, nincs azzal semmi gond! Igen, igen várni fogjuk ezután a Happy wednesday-t (is) :DDD

Adrienne írta...

Jó lesz ez így hét közepére :-))) Szóval azt mondjátok, kiszúrtam magammal? Már kezdhetek agyalni a jövő szerdán :-DDD

Liza írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Liza írta...

Hűűű! Még egy Szuperszerda!
Köszi! Köszi! Köszi!
( Az előbbit azért töröltem, mert akartam virágcsokros szmájlit küldeni, de csak hieroglifa lett belőle :((( Szóval azt kénytelenek leszünk hozzáképzelni)

Anonymano írta...

Szuperszerda... ez még jobb név, mint a happy wednesday :-) kösziii

Névtelen írta...

Ajjaj! Jó magasra tetted a lécet magadnak! Gyönyörű!
Mi meg boldogan dagonyázunk itt lent....:DDD
Emőke

zazie írta...

Tyű, pont ilyesmi gyűrűn gondolkodtam, hát most már nem kell! Köszi! ;) Már szedem is össze az alapanyagokat... :D

vezsuzsi írta...

:-)
Csinálom a Boldog Hétfôt és hétvégén úgy mentem el a telekre,hogy még nem volt meg a hétfôi mintám. Agyaltam rajta és még vasárnap este megcsináltam. Ha nem teszem fel hétfôn kora reggel már nekem rossz. Pedig biztos tehetném délben is. Tehát már a saját mintafeltevéseimtôl is függô lettem,nem csak a gyöngyfûzéstôl. Veszélyes!!! :-)))
De jó,hogy holnap szerda!!! Jövök!

Adrienne írta...

Szóval kicsesztem magammal :-DDD Remélem, elkel a hét többi napja is, és akkor mászkálunk egymáshoz megnézni, mitől is boldog az a nap :-)))

Névtelen írta...

Köszönjük Adri! Tündér vagy :)

Adrienne írta...

Az, az :-)))