2010. szeptember 29., szerda

Hátha...

... valaki, aki ezt olvassa, vagy annak a valakije, tud valami okosat mondani a pajzsmirigy-betegséggel kapcsolatban. Mert január óta nem történik semmi pozitív, az eredményeim egyre rosszabbak, a folyamatos diéta ellenére csak hízom, stb. úgyhogy úgy döntöttem, másik orvost kell keresnem. A mostani megnéz 3 havonta, elmondja, hogy megint rosszabbak a laboreredményeim, emeljük a gyógyszeradagot, és jöjjek vissza 3 hónap múlva, ami kb. egy 5 perces megbeszélés alatt lezajlik, ennyi a felülvizsgálat. De miután nem ismerek ilyen dokit, és a net is csak negatív történetekkel van tele, ezért gondoltam, csak kell lennie olyannak, akinek jól beállították a gyógyszeradagját, visszanyerte az egészségét, normális testsúlyát, ilyesmi... Egyébként mostanság a közérzetemmel nincs gond, jó a kedvem, visszatért belém az Élet, sokkal több az energiám, aminek nagyon örülök, mert olyan voltam már, mint egy zombi :-( Szóval ezzel nincs problémám, csak jó lenne, ha az állandó kalóriaszámlálás, szobabiciklizés, amitől más már nádszálkarcsú lenne, nekem nem azt eredményezné, hogy "csak" 3 kilót híztam az elmúlt hetekben. Nemsokára teszek fel képeket is, mert fűzögetek azért, csak bevallom, egy csöppnyi lustaság is áll a háttérben a fotózással kapcsolatban :-)

25 megjegyzés:

Juli írta...

Szia Adri!
Az én dokim is pont ilyen!!! Várok egy csomót, hogy bejussak hozzá, hiába van időpont, amit pedig bent töltök nála, nevetséges időtartam.
Csak rápillant az eredményekre, pötyög a sz.gépbe, szedjem a gyógyszert és viszlát! Nekem kellett rászólnom mindíg, hogy ácsi, mert van panaszom!
Nekem 1 évbe telt, míg oda jutottam, hogy 3 hónapig jók voltak az eredményeim, de nekem túltermelésem volt. Annak ellenére, hogy a túltermelők fogynak, én híztam nem keveset. Amit még a doki sem értett. Most hogy már nem szedek gyógyszert, gondoltam várok pár hónapot, míg ezek az erős gyógyszerek/hormonok rendeződnek bennem, aztán megint megpróbálok fogyózni, mert a betegség alatt én is akár mit csináltam, a kilók nem akartak lemenni rólam.Többen is mondták, hogy amíg a pajzsmirígy nincs rendben, addig ne is álmodjak fogyásról. Hát így is volt :(
Szerintem is sűrgősem válts dokit! Én nem engedhettem meg maganak a magán rendelést :(, esetleg ezt ajánlom neked, mert ott legalább foglalkoznak az emberrel. Nem egy helyen lakunk, nem ismerem az ottani dokikat, így inkább ezt tudom ajánlani.
Annak örülök, hogy a közérzeteddel már nincs gondod! :)

Szia,
Juci

Névtelen írta...

I sent you a mail , watch your spam box !!

Bugs Bunny, french beader

StR írta...

Sziasztok.

Mindkettőtöket olvaslak rendszeresen, s mindig aggódom én is, mert állítólag veszélyeztetett vagyok.
Megkérdezem nektek anyukámat, hogy ő hova járt, mert ő is átesett ezen régen.

Addig is kitartást!
Eszter

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Sajnos tanácsot nem tudok adni, csak együttérezni veled.Egyik legkellemetlenebb betegség.Jobbulást és remélem mihamarabb megtalálod az orvost, aki érdemben tud segíteni Neked! És itt köszönöm meg a távoktatós füzeteidet, bosszant, hogy "csak" most találtam rá, köszönöm köszönöm!!

Edo írta...

Szia!
Én sajnos benne vagyok a "betegségben";;(( Nekem egy iriszdiagnoszta vette észre, hogy baj van a pm-mel, aztán elmentem uh-ra, ahol találtak egy göböt, ami aztán elkezdett növögetni. Tavaly nyáron azt mondta a doktornő, hogy ezt el kell távolítani ami meg is történt;( A jobb oldali pm-et vették ki, majd Letroxot írt fel, napi 1x50mg-ot. Nem voltak jók a tsh értékeim ezért felírta a 75 mg-t. Ettől aztán mindenféle kórság rámjött, hol kedvetlen voltam, hogy a béka f...e alatt éreztem magam, hol meg olyan érzelmi hullámok törtek rám, hogy csak na. Akkor visszamentem és most ott tartok, hogy felváltva kell szednem a kétféle adagot. Éppen a múlt héten voltam ellenőrzésen és rendben van a tsh. Az én doktornőm rettentő kedves, de mondjuk ő szegeden van... Mindenféleképpen keress másik orvost, mert ezen nem lehet csak úgy átsiklani! Kitartás!!

Susu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Adrienne írta...

Hello Lányok! Köszönöm a kedves szavakat, jól esnek :-) Ahogy látom, sokakat érint ez a betegség, és igazán sikertörténet nincs egyikőtöknél sem :-( Su! Lúgosítok is, ezen felül iszom egy immunerősítő folyadékot, iszom a Normaflore-t, Activia joghurt, diéta, mert nem részletezem, hogy töbek között milyen tüneteim vannak, hol töltöm a napjaim nagy részét, de eddig semmi, kivéve, hogy jó a kedvem, vigyorgok, több az energiám sokkal. Bár ez mind tökjó, csak a betegségben mégsincs javulás.

Adrienne írta...

természetesen többek között :-)

Mona írta...

E-mail címedre küldenék sikersztorit, nevet és telszámot.

Adrienne írta...

Óóóóó Mona, küldd csak gyorsan :-) audreygyongyei@gmail.com

Előre is köszönöm!!!

Vervian írta...

Szia Adri!

Az Elixír Magazin 2010/09 havi számát, pont a pajzsmirigy leállásával / alulműködésével kapcsolatban van egy cikk Dr. Nagy Gézától. Ő a hólyagmoszatot ajánlja erre a problémára. Én már kerestem ezt gyógynövényboltokban, de még teakeverékben sem kapható sehol, ahol eddig jártam. Este előkeresem ezt a számot, beszkennelem a cikket, és átküldöm neked e-mailben. Ha te sem találsz sehol ilyen készítményt, a cikk írója biztosan a segítségedre lesz. Kitartást kívánok neked! Holnap küldöm az e-mailt. Hátha segíteni fog!

Babra írta...

Szió,
én is benne vagyok a buliban, és nekem amióta elkezdtem a gyógyszert szedni egy deka se jött fel és semmi gondom sincs. Az orvosom normális, mondjuk borsos árat is fizetek érte. Ha érdekel így is a dolog, írj egy mailt, és megírom a részleteket!

Johanna írta...

Remélem, hogy sikerült orvost találni. Aggódok érted!

ZONKA írta...

Szia!
Nekem úgy kezdődött, hogy 2 hónap alatt 28 kg-ot híztam, és reggel fáradtabban,kedvetlenebbül keltem, mint feküdtem. Ennek 5 éve. 1 évbe telt, hogy rájöjjenek, mi a baj: pajzsmirigy alulműködés. (Noha anyukámnak is van ) A doki nézett anti TPO-t is, ez a szám majd 1000x volt a normálisnak. Ez mutatta ki, hogy annyi ellenanyag van a szervezetemben, amivel gyakorlatilag saját magam "emésztem" fel. Napi 100mg L-Thyroxint szedek, néha kicsit több kell. A Péterfybe járok, állítólag ott nagyon jók, de nem érzem, mert mintha futószalagon lennék ott.
Az első gyógyszeres hónapokban 8 kg jött csak le rólam, a legjobb fogyókúra pedig a stressz volt. 3 hónap alatt 16 kg. De semmilyen más kúra nem segített. A kedvem pedig, és a többi? Azon te is átmész.
Kitartást, ezzel sajna együtt kell élnünk, amíg vagyunk. Jutka

Edit írta...

Kedves Adri!
Ha a homeopátiás orvoslás is szóba jöhet szivesen megadnám egy doktornéni elérhetőségét. Nagy szakember, a kolléganőmet kezeli.
Ha érdekel írj egy mailt: pengedit13@gmail.com
Addig is kitartást és jobbulást kívánok Neked!
Üdv
Edit

Tündrüs (Jákóiné Klárik Tünde) írta...

Adri, ha kifogynál az orvosokból, üzenj a tundek@eqnet.hu emilkére, és SOTE berkekben próbálunk neked egy jó kezelőorvost találni. Kitartás!!!

lillaanya írta...

Bár engem nem érint a probléma (kopp-kopp) és így segíteni sem tudok, de szorítok, hogy megtaláld azt a dokit, aki meggyógyít. Addig is kitartás!!!!! És ismeretlenül a többieknek is jobbulást kívánok. Puszi

Névtelen írta...

Szia, remélem már jobban vagy, én csak annyit tudok ajánlani, hogy hagyd ki az étrendedből a finomitott fehér liszteket, ebből készült pékárukat, és főleg a cukrot, fogyassz tönkölybúzát, illetve egyéb teljes értékű gabonaféléket. Nem hinném, hogy ez nem segit.

Adrienne írta...

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, a kedves szavakat, itt és a levelekben is, amiből szintén nagyon sok érkezett. Sőt, még külhoni segítséget is kaptam Bugs Bunny által. Úgyhogy bearanyoztátok a napomat, olyan jól esett, hogy ilyen sokan figyeltek rám :-)

Igyekszem megfogadni a jó tanácsokat, és remélem, hamarosan sikerül az orvosváltás is.

Ha látványos javulásról nem is tudok beszámolni, legalább derűsen állok a jövő elébe, aztán majd csak lesz valahogy :-)

Kata írta...

Kedves Adri!
Anyukám küzdött pm. betegséggel, de őt műteni kellett, utána meg is szűnt a problémája.
Kívánom hogy találd meg a megfelelő orvost és mielőbb rendeződjenek a problémáid!!!!

Névtelen írta...

Szia Adrienn! Lelkes látogatód vagyok, személyesen nem ismerjük egymást.Én is 3 évig szenvedtem pajzsmirigy túlműködésben,ráadásul autoimmun eredetű az én problémám. Nagy szerencsém volt, hogy eljutottam a Bajcsy-Zsilinszky kórházba, ahol dr.Balázs Csaba professzor másfél év alatt meggyógyított! Én is mindig kiakadtam, hogy 6! hónapra kaptam a következő időpontot felülvizsgálatra, és az sem tartott 10 percig. A professzor úr nagyon nagy szaktekintélye a pajzsmirigy betegségeknek. A neten a www.családinet.hu oldalon lehet tőle kérdezni, olvasni cikkeket. Én Őt jó szívvel tudom ajánlani Neked is.

Üdvözöllek
Doktor Zsuzsanna

Dóra írta...

Szia Adri!

Lehet, hogy már találtál Neked való dokit. Én egy olyan módszert tudok javasolni, amelynek a célja, hogy gyógyszer nélkül tudj élni. Egészségesen. Lehet, hogy már hallottál a Vargha - gyógymódról. Ha nem, akkor a www.varghagyogymod.hu oldalon rengeteg információt találsz. Vannak rendelők Pesten, Kecskeméten, és Győrben is. Hamarosan nyílik egy új Pécsen is. Itt nem betegként kezelnek, hanem egy olyan emberként, akinek épp van valami egészségügyi problémája, és meg akar gyógyulni. Nem is betegeknek, hanem "gyógyulóknak" hívják azokat, akik hozzájuk fordulnak. És nem csak az adott tüneteket szüntetik meg, hanem a betegség OKÁT! Gondolom annyit megér a dolog, hogy legalább rákeress a net - en.
Remélem, tudtam segíteni!
Mielőbbi TELJES GYÓGYULÁST!
Szeretettel
Dóra

bruercsi írta...

Bocsi, hogy csak most írok, de valahogy átsiklottam ezen a bejegyzéseden.
Szóval, nekem is alul működik a pajzsmirigyem. L-thyroxin szedek, most 125-öt. Mindig is duci voltam, de ettől is biztos híztam. Évek óta a háziorvosunk igyekszik karbantartani a hormonjaimat. A labor maximum 3 havonta hajlandó spéci vizsgálatot (TSH-t). Sajnos ez a betegség olyan, hogy folyamatosan vérvétel (3-6 havonta), eredménytől függően gyógyszer után állítás. Tudtommal nem lehet véglegesen beállítani. Nekem a hajam és az arcbőröm sínylette még meg ezt a nyavalyát. Azt, hogy miért nem tudtam teherbe esni újból, az nem bizonyított, de most már az a vonat el is ment. Van egy jó hírem is. Szeptember 6-a óta 20,5 kg-ot fogytam. Tehát van remény. Most januárban kell mennem újabb kontrollra, kíváncsi vagyok most milyen lesz az eredményem.

Névtelen írta...

Szia Adri!
Hasonló cipőben járok,bár orvoshoz nem vagyok hajlandó menni mert idáig nincs jó tapasztalatom.
Egy ismerősöm ajánlotta a zsázsa csírát ami természetes jódot tartalmaz.Nem tudtam sokáig szedni mert egy idő után rá sem bírtam nézni,de van kapszula formában is.Gugli kidobja ha rákeresel.Nem szűnik meg minden bajom,de tudok fogyni már csak nagyon nehezen.A hízás leállt,és a közérzetem is jó.Ez fél év kemény munka volt.A kapszulát folyamatosan szedem azóta is.Mellékhatásként megszűntek az izületi panaszaim és a nyirok gyulladásom.
Ez előtt próbálkoztam mindenféle jódos készítménnyel.Algától kezdve mindennel.Az algával is az volt a bajom,hogy egy idő után inkább kifele jött volna mint befele :)
A Varga gyógymódot nem ajánlom a problémádra.Nagyon költséges,és erre a bajra nem jó.Én két évig dolgoztam ott úgyhogy tudom sajnos.

Tisztelettel:Ungár Andi
ungardian@gmail.com

Unknown írta...

Your blog is very interesting, but unfortunately, I do not know the language of your country