2008. április 8., kedd

Tanfolyam - "Laura szeme" és egy kis meglepi minta :-)

*** Az időpont betegség miatt a következő szombatra, április 19-ére módosul. ***

Most szombaton, április 12-én a foglalat nélküli kabosonok befoglalása és díszítése lesz a tananyag. A mintadarab a "Laura szeme" modell, illetve készülök egy meglepetéssel is :-)

Anyagszükséglet: 14-es rivoli, 11/0-s delica és 11/0-s kásagyöngy, 15/0-s japán kásagyöngy, 4 mm-es kúpos swarovski kristály.

A meglepihez lehet hozni az elfekvő 8 mm-es strasszokat, amiből szerintem minden gyöngyfűző feltankolt már, aztán nem tudja mire felhasználni (vagy csak a saját gyűjtőszenvedélyemről beszélek? :-DDD), 8 mm-es teklagyöngyöt, és esetleg 10 mm-es kocka alakú swarovski kabosont (Gyöngysziget), mert ezen meg tudom mutatni a szögletes kristály befoglalását.

Ha valakinek van 12/0-s cseh kásája, az szuper, mert az igazán szép befoglaláshoz ezzel kell(ene) dolgozni. Ez a 15-ös japán kásánál is kisebb és tojásdadabb alakú. Én a Wextrade Kft-nél vettem még anno, illetve a Gyöngyéletnél is láttam. Érdemes hozzá nagyon vékony tűt is beszerezni. De enélkül is tudunk dolgozni.

Helyszín, időpont, bejelentkezés a szokásos módon. Természetesen ez az óra is nyílt, bárki jöhet, aki ezt szeretné megtanulni :-)

Nincsenek megjegyzések: